Anmälan om försäljning och servering av folköl

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Enligt alkohollagen måste du anmäla till kommunen innan du ska börja sälja folköl. Med folköl avses öl vars alkoholhalt överstiger 2,25 men inte 3,5 volymprocent alkohol. Försäljning av folköl får bara göras i en livsmedelslokal som är registrerad hos kommunen. Du måste också bedriva försäljning av matvaror ur det vanliga livsmedelssortimentet i lokalen.

Detta räknas som matvaror

Med det vanliga sortimentet menas till exempel mejeriprodukter, charkvaror, torrvaror, grönsaker och frukt, samt ett brett urval konserver och djupfrysta matvaror. Som matvaror brukar också räknas pizzor, piroger, smörgåsar och portioner av hämtmat. Kiosksortimentet är inte matvaror och med det menas glass, konfektyrer, snacks, läskedrycker, kaffe, te, kakao, frukt, produkter av frukt, honung, kex och liknande.

Servering av folköl

Vid servering av folköl krävs att du också serverar mat. Kiosksortiment räcker inte heller här. Som tumregel för matutbudets omfattning kan du tänka att du ska servera maträtter som fungerar som en normal lunch.

Hämta dina företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta dina företagsuppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtar du dina företagsuppgifter. Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa