Ansök om bygglov, marklov och rivningslov

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som privatperson eller företagare ansöka om bygglov, marklov och rivningslov.

Innan du ansöker rekommenderar vi dig att förbereda din ansökan genom att del av den information och vägledning som finns på våra bygglovssidor på gavle.se. Där hittar du bland annat information om vanliga byggåtgärder, avgifter, exempel på ritningar och vilka handlingar som behövs. Du kan också boka kostnadsfri rådgivning med en bygglovshandläggare för att få vägledning innan du skickar  in din ansökan.

Hämta företagsuppgifter

Om du använder e-tjänsten som företagare kan du hämta uppgifter om ditt företag från Bolagsverket, SCB och Skatteverket. Läs mer på sidan Så hämtar kommuner företagsuppgifter.
Du kan också välja att fylla i uppgifterna själv.

Spara ärende

Du har möjlighet att spara ditt ärende och återuppta det vid ett senare tillfälle. Spara ärendet genom att klicka på "Spara ärende" i e-tjänsten. För att återuppta ett sparat ärende loggar du in på Mina sidor med din e-legitimation. 

Mina sidor

När du skickat in din ansökan via e-tjänsten kommer du via Mina sidor kunna följa ditt ärende, skicka in kompletteringar och kommunicera med handläggaren.

Inskickade ärenden i denna e-tjänst kan överlåtas

Det innebär att sökande/kontaktperson i ärendet kan ändras till en ny sökande/kontaktperson.  Det kan till exempel vara en praktisk funktion när ett företag behöver byta representant som sökande om en anställd slutar eller för privatpersoner om fastigheten byter ägare innan ärendet är avslutat.
Gör så här: Funktionen ”Överlåt ärende” hittar du på ”Mina sidor”. Ärendet måste vara sparat eller inskickat.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa