Anmälan - Installation eller väsentlig ändring av hiss

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som privatperson eller företagare anmäla om installation eller väsentlig ändring av hiss.

Innan du skickar in din anmälan rekommenderar vi dig att förbereda den genom att del av den information och vägledning som finns på våra bygglovssidor på gavle.se. Där hittar du bland annat information om vanliga byggåtgärder, avgifter, exempel på ritningar och vilka handlingar som behövs. Du kan också boka kostnadsfri rådgivning med en bygglovshandläggare för att få vägledning innan du lämnar in din anmälan.

Så här hämtas dina företagsuppgifter

Om du företräder ett företag kan du inne i e-tjänsten välja att hämta uppgifter om ditt företag från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så du slipper att fylla i dem manuellt.
Läs mer på sidan Så här hämtar kommuner företagsuppgifter (bolagsverket.se).
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Spara ärende

Du har möjlighet att spara ditt ärende och återuppta det vid ett senare tillfälle. Spara ärendet genom att klicka på "Spara ärende" i e-tjänsten. För att återuppta ett sparat ärende loggar du in på Mina sidor med din e-legitimation. 

Mina sidor

När du skickat in din anmälan via e-tjänsten kommer du via Mina sidor kunna följa ditt ärende, skicka in kompletteringar och kommunicera med handläggaren.

Inskickade ärenden i denna e-tjänst kan överlåtas

Det innebär att sökande/kontaktperson i ärendet kan ändras till en ny sökande/kontaktperson.  Det kan till exempel vara en praktisk funktion när ett företag behöver byta representant som sökande om en anställd slutar eller för privatpersoner om fastigheten byter ägare innan ärendet är avslutat.
Gör så här: Funktionen ”Överlåt ärende” hittar du på ”Mina sidor”. Ärendet måste vara sparat eller inskickat.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa