Ansök om strandskyddsdispens

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som privatperson eller företagare ansöka om strandskyddsdispens.

Innan du ansöker rekommenderar vi dig att förbereda din ansökan genom att del av den information och vägledning som finns om strandskydd. På våra bygglovssidor på gavle.se finns även information om vanliga byggåtgärder, avgifter, exempel på ritningar och vilka handlingar som behövs. Du kan också boka kostnadsfri rådgivning med en bygglovshandläggare för att få vägledning innan du lämnar in din ansökan.

Så här hämtas dina företagsuppgifter

Om du företräder ett företag kan du inne i e-tjänsten välja att hämta uppgifter om ditt företag från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så du slipper att fylla i dem manuellt.
Läs mer på sidan Så här hämtar kommuner företagsuppgifter (bolagsverket.se).
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Spara ärende

Du har möjlighet att spara ditt ärende och återuppta det vid ett senare tillfälle. Spara ärendet genom att klicka på "Spara ärende" i e-tjänsten. För att återuppta ett sparat ärende loggar du in på Mina sidor med din e-legitimation. 

Mina sidor

När du skickat in din ansökan via e-tjänsten kommer du via Mina sidor kunna se statusen på ditt ärende, skicka in kompletteringar och föra en dialog med din handläggare genom en meddelandefunktion.

 

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa