Ansök om förhandsbesked

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Här kan du som privatperson eller företagare ansöka om förhandsbesked.

Innan du ansöker

  • Om din fastighet ligger inom strandskyddat område rekommenderar vi att du ansöker om strandskyddsdipsens innan du ansöker om förhandsbesked eftersom en beviljad dispens är en förutsättning för att alls få bygga på platsen. Du kan ansöka om strandskyddsdispens via vår e-tjänst

Förbered gärna din ansökan genom att del av den information och vägledning som finns på våra bygglovssidor på gavle.se. Du kan också boka kostnadsfri rådgivning med en bygglovshandläggare för att få vägledning innan du lämnar in din ansökan.

Så här hämtas dina företagsuppgifter

Om du företräder ett företag kan du inne i e-tjänsten välja att hämta uppgifter om ditt företag från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så du slipper att fylla i dem manuellt.
Läs mer på sidan Så här hämtar kommuner företagsuppgifter (bolagsverket.se).
Du kan också välja att fylla i uppgifter om ditt företag manuellt.

Spara ärende

Du har möjlighet att spara ditt ärende och återuppta det vid ett senare tillfälle. Spara ärendet genom att klicka på "Spara ärende" i e-tjänsten. För att återuppta ett sparat ärende loggar du in på Mina sidor med din e-legitimation. 

Mina sidor

När du skickat in din ansökan via e-tjänsten kommer du via Mina sidor kunna följa ditt ärende, skicka in kompletteringar och kommunicera med handläggaren.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa